/

Ζαν Μισέλ Ζαρ: Νέα επετειακή έκδοση του άλμπουμ The Concerts In China

Έναρξη

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ θα κυκλοφορήσει μία νέα remastered έκδοση του ιστορικού live album ‘The Concerts In China’ μέσω της Panik Records/Sony Music

Με αρχική κυκλοφορία το 1982, το άλμπουμ The Concerts In China καλύπτει την ιστορική περιοδεία του Ζαν Μισέλ Ζαρ (Jean-Michel Jarre) το 1981 στην Κίνα – μέσα από 5 φαντασμαγορικές συναυλίες που έγιναν στα People’s Stadium της Σανγκάης και του Μπεϊτζίνγκ. Αυτά τα shows, ήταν οι πρώτες που έκανε ένα Δυτικός καλλιτέχνης στην χώρα, μετά την επανάσταση.

Ο Ζαρ είπε: “Μέχρι σήμερα οι συναυλίες στην Κίνα παραμένουν μία από τις πιο σουρεάλ και ρομαντικές στιγμές έως σήμερα. Ήταν τιμή μου να είμαι ο πρώτος Δυτικός μουσικός που έπαιξε ζωντανά στην χώρα, που ειδικά εκείνη την περίοδο ήταν λες και πήγαινες σε άλλο πλανήτη για μένα. Επίσης, το κοινό της Κίνας φαινόταν να έχει ακριβώς την ίδια περιέργεια. Έχω επισκεφθεί την Κίνα λόγω της μεγάλης μου αγάπης για την κουλτούρα τους και έχω κάνει συναυλίες στο The Forbidden City και στο Tiananmen Square. Είμαι κατενθουσιασμένος που το album ‘The Concerts in China’ έγινε remastered, καθώς είναι κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος και παραμένει ένα ακόμη στοιχείο που με συνδέει με την Κίνα”.

Η remaster έκδοση έρχεται αμέσως μετά το πρόσφατο άλμπουμ του Ζαρ, ‘OXYMORE’, το οποίο κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. Η επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια κυκλοφορίας του ‘The Concerts In China’ θα είναι διαθέσιμο σε 180g 2LP, με συλλεκτικό poster που απεικονίζει αδημοσίευτες εικόνες. Ακόμα θα βγει σε 2CD έκδοση με συλλεκτικό booklet, καθώς και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το track list παραμένει πιστό στην αρχική κυκλοφορία του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής studio ηχογράφησης του τραγουδιού ‘Souvenir of China’ με το οποίο κλείνει και το άλμπουμ.

Στο άλμπουμ περιλαμβάνονταν, ένα νέο τραγούδι με τίτλο ‘Fishing Junks at Sunset’ και μία νέα ενορχήστρωση σε ένα παραδοσιακό Κινέζικο τραγούδι που είναι γνωστό ως ‘Fisherman’s Chant at Dusk’, το οποίο ηχογραφήθηκε παρέα με την συμφωνική ορχήστρα The Peking Conservatoire.

Η περιοδεία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Ζαν Μισέλ Ζαρ έπαιζε μαζί με άλλους μουσικούς πάνω στη σκηνή, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ηλεκτρονική άρπα.

Το track listing για το album έχει ως εξής:

1. THE OVERTURE
2. ARPEGIATOR
3. EQUINOXE Part 4
4. FISHING JUNKS AT SUNSET
5. BAND IN THE RAIN
6. EQUINOXE Part 7
7. ORIENT EXPRESS
8. MAGNETIC FIELDS Part 1
9. MAGNETIC FIELDS Part 3
10. MAGNETIC FIELDS Part 4
11. LASER HARP
12. NIGHT IN SHANGHAI
13. THE LAST RUMBA
14. MAGNETIC FIELDS Part 2
15. SOUVENIR OF CHINA