Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Έναρξη

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με αρκετές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας τη χώρα μας από το βράδυ της Κυριακής έως και το πρωί της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Από το βράδυ οι βροχές στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν και ανατολικότερα, κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί, θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους θα φτάσει και πιθανώς να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπονται αρκετές βροχές σε όλη τη χώρα και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα νότια. Την Τρίτη οι βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.