Δωρεά έργου του Μέμου Μακρή στην Πάτρα

Έναρξη

Από την την κόρη του Κλειώ Μακρή

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζοντας  την προσπάθεια εμπλουτισμού της Δημοτικής Πινακοθήκης με έργα καλλιτεχνών οι οποίοι είχαν σημείο αναφοράς την Πάτρα, πρόσθεσε στη συλλογή της το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιουνίου ένα ακόμα σπουδαίο έργο.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη παρέλαβαν στο δημαρχείο από την Κλειώ Μακρή, την κόρη του Μέμου Μακρή, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και σπουδαία γλυπτά έργα του καλλιτέχνη, την «Κουκουβάγια», ένα έργο  διαστάσεων  75Χ23Χ22 εκατοστά. Το έργο αρχικά θα τοποθετηθεί σε χώρο προσβάσιμο για το κοινό στο κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Κατά την παραλαβή του γλυπτού ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης εξέφρασε την «ικανοποίηση  που υπάρχει πλέον στην πόλη ένα σημαντικό έργο του Μέμου Μακρή,  το οποίο προβλέπεται να τοποθετηθεί στο νέο Δημαρχείο στο Αρσάκειο και σε χώρο που θα είναι προσβάσιμο για το κοινό. Μην ξεχνάμε – κατέληξε ο κ. Πελετίδης –  ότι «ο Μέμος μακρής ήταν ένα παιδί» της Πάτρας».

Από την πλευρά της η κόρη του Μέμου Μακρή, Κλειώ τόνισε ότι «Η [κουκουβάγια] άρεσε ιδιαίτερα στον πατέρα της τόσο ως έργο όσο και για τα όσα συμβολίζει και γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή θεώρησε πως πρέπει να έρθει στην Πάτρα. Ο τρόπος που δουλεύτηκε, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του, η εκφραστικότητα  και το μέγεθός του, το  του κάνουν ξεχωριστό».

Η Κλειώ Μακρή πρόσθεσε πως «νοιώθει χαρά που βρέθηκε στην Πάτρα την πόλη από την οποία καταγόταν ο πατέρας της και το γεγονός ότι θα υπάρχει ένα δικό του έργο στην πόλη του, την συγκινεί  ιδιαίτερα».