/

Γάτες εγκαταλείφθηκαν στην έρημο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Έναρξη

Διασώστες εντόπισαν 50 νεκρές γάτες και άλλες 95 να περιφέρονται σκελετωμένες στην ερημο. Ανάμεσα στα ζώα που διασώθηκαν είναι και ένα golden retriever, ενώ ένα husky βρέθηκε νεκρό. Ορισμένα από τα ζώα έφεραν μικροτσίπ, συνεπώς δεν επρόκειτο για αδέσποτα, εγκαταλείφθηκαν στην έρημο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκαλώντας γενικευμένη κατακραυγή.

Τα ζώα είχαν εγκαταλειφθεί στην έρημο απέναντι από το κρατικό καταφύγιο ζώων του Αμπού Ντάμπι. Το καταφύγιο δήλωσε στο CNN ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό και αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Σημειώνεται πως η θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο φτάνει έως τους 40 βαθμούς Κέλσιου στο Αμπού Ντάμπι, ενώ στην έρημο μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερη.

Η PETA προσφέρει 5.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.  «Αυτή η απάνθρωπη πράξη δεν πρέπει να μπει κάτω από το χαλί. Η λύση για τα αδέσποτα είναι οι στειρώσεις και οι υιοθεσίες από τα να καταφύγια», δήλωσε στο CNN ο Jason Baker αντιπρόεδρος της PETA στη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ερευνήσει το περιστατικό και ενθαρρύνει το κοινό να προσφέρει πληροφορίες.