/

Αποκαλύφθηκαν εννέα βιασμοί μετά την αυτοκτονία της 19χρονης στρατιωτική σχολή του Harrogate στη Βρετανία

Έναρξη

Σοκάρουν τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τη στρατιωτική σχολή του Harrogate (φωτογραφία επάνω από Daily Mail) μετά τον θάνατο της 19χρονης Jaysley – Louise Beck, η οποία αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της μετά από σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από ανώτερό της.

Στη σχολή, η οποία εκπαιδεύει εφήβους για να κάνουν καριέρα στον βρετανικό στρατό, αποκαλύφθηκαν σύμφωνα με την  Daily Mail,  εννέα βιασμοί μέσα σε 13 μήνες.

«Δεκατρία σεξουαλικά αδικήματα στο κολέγιο του Ιδρύματος Στρατού αναφέρθηκαν μεταξύ 22 Ιουλίου 2022 και 17 Αυγούστου 2023 – συμπεριλαμβανομένων εννέα αναφορών βιασμού, δύο σεξουαλικών επιθέσεων και δύο ηδονοβλεψίας», ανέφερε η αστυνομία του Βόρειου Γιορκσάιρ.

Η 19χρονη αυτόχειρας, η Jaysley – Louise Beck, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από τέσσερις άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του ανωτέρου της, πριν αυτοκτονήσει τον Δεκέμβριο του 2021, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η 19χρονη Jaysley – Louise Beck (εικόνα από Daily Mail)

Το 2021 υπήρξαν 22 θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων στο Harrogate.

Τον Ιανουάριο του 2023 ένας εκπαιδευτής, ο υπολοχαγός Simon Bartman, καταδικάστηκε σε 20 μήνες κράτηση αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση καθώς και για οκτώ κατηγορίες σκληρής ή άσεμνης ατιμωτικής συμπεριφοράς.

Ένας εκπαιδευτής, ο Cpl Simon Bartman καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 σε στρατιωτική κράτηση 20 μηνών αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση καθώς και οκτώ κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά.

«Το Harrogate δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ντέιβιντ Γκι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βρετανία είναι η  μοναδική χώρα στην Ευρώπη που στρατολογεί εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών στις ένοπλες δυνάμεις της.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο κολέγιο Harrogate όπου υπάρχουν περισσότεροι από 1.300 νεοσύλλεκτοι με το γυναικείο προσωπικό να αποτελεί το 11,7%.

ΠΗΓΗ- Daily Mail