Ανατίναξαν ΑΤΜ στην Πρέβεζα και έκλεψαν πάνω από 100.000 ευρώ

Έναρξη

Ομοιότητες με τα αλλεπάλληλα κρούσματα ανατίναξης ΑΤΜ σε περιοχές της Πελοποννήσου διακρίνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, στη νέα έκρηξη με την πλούσια λεία που έγινε περίπου την ίδια ώρα με τις προηγούμενες σε ένα αυτόματο μηχάνημα αναλήψεων στον Λούρο της Πρέβεζας.

Ήταν 3.15΄ τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τρεις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες έφτασαν στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη ενός σούπερ μάρκετ και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, η ενεργοποίηση του οποίου κατέστρεψε εντελώς το μηχάνημα. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, πιθανότατα κλεμμένο, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Στο σημείο βρέθηκαν αρκετά καμένα χαρτονομίσματα αξίας 15.000 ευρώ που έδειχναν ότι οι κακοποιοί κατάφεραν να αρπάξουν τις κασετίνες με τα υπόλοιπα χρήματα, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ. Η έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη και εξετάζονται καρέ- καρέ τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του σούπερ μάρκετ, αλλά και γειτονικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν μοιάζουν με αυτά που είχαν βρεθεί στα ΑΤΜ στο Πεταλίδι Μεσσήνης και την Ανδραβίδα, καθώς ο αριθμός των δραστών ήταν ίδιος με τα προηγούμενα περιστατικά. Στο τρίτο από αυτά που έγιναν στην Πελοπόννησο, οι κακοποιοί είχαν ανταλλάξει πυρά με αστυνομικούς, στις 14 Οκτωβρίου στο Αίγιο.

Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, όταν τρεις κουκουλοφόροι με ομοιόμορφες λευκές στολές έφτασαν με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες έξω από το αρτοποιείο στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ στην κοινότητα Πεταλίδι της Μεσσήνης και υποχρέωσαν με την απειλή όπλων δύο εργαζόμενους να φύγουν προς την πλατεία του χωριού. Έκοψαν με τροχό το πίσω μέρος του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, το ανατίναξαν και άρπαξαν τις κασετίνες που περιείχαν 243.000 ευρώ. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε καμένο στην αγροτική περιοχή Μπούμπουκας στο όρος Λυκόδημο.

Πανομοιότυπη ήταν η ανατίναξη ενός άλλου ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο σε ένα σούπερ μάρκετ στην Ανδραβίδα, που έγινε στις 3.15 τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, αφού πρώτα οι τρεις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν την είσοδο του καταστήματος με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο τύπου SUV Peugeot 3008.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες με τα χρήματα και διέφυγαν με το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο ολοσχερώς σε κοντινή απόσταση, σε μια αγροτική περιοχή έξω από την κοινότητα Τραγανό.