Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τόλιος, ο ντράμερ του συγκροτήματος «Τρύπες»

Έναρξη

Ο Γιώργος Τόλιος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 χρονών.

Ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «Τρύπες» άφησε την τελευταία του πνοή, όπως έκανε γνωστό άτομο από το στενό του κύκλο.

Η Μαρίνα Αγγελάκη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία του μουσικού, που ζούσε στη Θεσσαλονίκη. 

Στη λεζάντα της ανάρτησής της έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση, με κάποιους στίχους. Μέχρι στιγμής, τα αίτια πίσω από τον θάνατό του δεν είναι γνωστά.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Γιώργος Τόλιος, 23 Φεβρουαρίου 1965 – 14 Δεκεμβρίου 2023. Μια που έχω μάτια, μια που αναπνέω, όταν υπάρχουνε τα φύλλα και φυσάει, όταν ζεσταίνω ό,τι παγώνει και αγναντεύω το επόμενο νησί κι έχω στη τσέπη χρυσά κομμάτια. Όσες περάσαν από πίσω μου εικόνες κι όλα τα λόγια που μ’ ομορφύναν, όσες φορές ήρθε με χάιδεψε η σιωπή, γι’ αυτό ζητάω ό,τι υπάρχει
και τρεμοσβήνει κι απ’ το πιο αθώο βλέμμα. Γι’ αυτό ζητάω ότι πονάει και λυσσασμένο μες τα βάθη μου γυρνά. Γιατί το ξέρω πίσω απ’ την σκόνη, στέκονται γίγαντες που ορίζουν την σιωπή τους, βουτάν στο μάτι κάθε χειμώνα και περισσεύουνε για όπου χρειαστεί. Μια που έχω μάτια μια που αναπνέω, όταν υπάρχουν το φεγγάρι κι η σκιά σου, σαν αγκαλιάζω κάθε αγκάθι, γδέρνω την άκρη απ’ το όνειρο κι αργείς.
Κι έχω σχεδία, έχω πανί μου, όσα σκοτάδια μου τα φώτισε η αλήθεια κι όσους φιλήσαν νεκρούς θεούς τους κι ύστερα κάνανε την πρώτη προσευχή, γι’ αυτό ζητάω ό,τι υπάρχει και ανατριχιάζει πριν σκεφτώ να το αγγίξω, γι αυτό ζητάω ό,τι πονάει, στο άδειο χέρι ένα άλλο χέρι να σβηστεί. Γιατί το ξέρω πίσω απ’ την σκόνη, χάνεται ο ήλιος ξημερώνει πάντα βράδυ, σπάζουνε όλα μισά κομμάτια, σβήνει το χνώτο τους και έχουν ξεχαστεί. Του Γιώργου, Αέρας…».