/

Έτος Πάμπλο Πικάσο: 50 χρόνια χωρίς τον μεγάλο καλλιτέχνη

Έναρξη

Από το Πράδο μέχρι το Κέντρο Πομπιντού και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, 42 εκθέσεις θα διοργανωθούν σε όλο τον κόσμο για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Πάμπλο Πικάσο, μια «κινητοποίηση χωρίς προηγούμενο» για «τον πιο διάσημο καλλιτέχνη της σύγχρονης τέχνης».

Το Museumstore επέλεξε για εσάς μερικά από τα πιο γνωστά έργα του Πάμπλο Πικάσο.

Φουλάρι Πασμίνα από Κασμίρ, Πορτρέτο Φρανσουάζ

Ο Πικάσο είδε για πρώτη φορά την Françoise Gilot σε ένα εστιατόριο την άνοιξη του 1943. Μετά τη συνάντησή τους, μετακόμισε μαζί του το 1946. Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια μαζί. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αλλά είχαν 2 παιδιά, τον Claude και την Paloma! Στην πανέμορφη πασμίνα από κασμίρ απεικονίζεται το πορτρέτο της αγαπημένης του Πάμπλο “Φρανσουάζ”! Pablo Picasso, Πορτρέτο “Φρανσουάζ”, Φουλάρι, Πασμίνα, 92% modal, 8% Cashmere, Διαστάσεις: 94 x 94 εκ.

Καθιστός Αρλεκίνος

Σε αυτό, το τυπικό έργο Καθιστός Αρλεκίνος της “Ροζ περιόδου”, η ζωγραφική του Πάμπλο Πικάσο περιέγραψε τη ζωής του τσίρκου και τους ταξιδιώτες ζογκλέρ. Εκείνη την εποχή ζούσε στο Bateau Lavoir της Μονμάρτρης και επισκέφτηκε το Medrano Circus με τους φίλους του. Πρωτότυπο: ακουαρέλα με ινδικό μελάνι. The Museum Berggruen Collection, Βερολίνο. Αναπαραγωγή σε χειροποίητο χαρτί με 10 χρώματα. Περιορισμένη έκδοση 3.000 αντιγράφων παγκοσμίως. Ξύλινη κορνίζα με επικάλυψη από ασήμι & χρυσό. Διάσταση: 68×88 εκ.

4 φλιτζάνια από υψηλής ποιότητας πορσελάνη

Tο καθένα με σχέδιο Πικάσο και στις δύο πλευρές. Το σετ αποτελείται από τα µοτίβα “Femme au chapeau”, “La Colombe du festival”, “Corrida” και “Le bouquet de l’amitié”. Χωρητικότητα 0,4 Λίτρου το καθένα. Ύψος 9 εκ. το καθένα. ∆ιατίθεται µόνο ως σετ.

Φουλάρι “Grand Guéridon”, 100% Μετάξι

Πίνακας που σφύζει από ενέργεια και μοναδική ζωντάνια με την υπογραφή του κορυφαίου ζωγράφου που θα σας συνοδεύει καθημερινά. Εσάρπα 100% μετάξι, στριφωμένο στο χέρι, 60 x 160 εκ.

Το κουτί των 12 Ευχετήριων Καρτών

Πολυτελής έκδοση, 12 διπλές εικονογραφημένες Κάρτες για ευχές, διαστάσεων 13,50 x 13,50 cm, με τους φακέλους τους. Για την αλληλογραφία σας ή για να τις συλλέξετε με τα υπέροχα σχέδια του Pablo Picasso, για να προσφέρετε ή να γράψετε τις ευχές σας. Συνοδεύεται από κόκκινο συλλεκτικό Κουτί.

Οι Εραστές “The Lovers” (1923)

Σε αυτή τη διακήρυξη αγάπης που ο Πικάσο ζωγράφισε στην «κλασσική» του περίοδο δέσμευε τις δύο κινητήριες δυνάμεις της ζωής του: την τέχνη και την αγάπη. Σε ένα ειδικό χαρτί Chagall Insize. Στην αγορά της σύγχρονης τέχνης δεν υπάρχει άλλη αναπαραγωγή που να αντιπροσωπεύει το νόημα και την ποιότητα της παγκοσμίως του συγκεκριμένου έργου. Περιορισμένη έκδοση 1000 έργων, σε υψηλής ποιότητας ξύλινο πλαίσιο. διαστάσεις: 47×61 εκ.

Μη ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε επιλογή και να κάνετε, αγοράζοντας αντικείμενα από τα μουσεία συμμετέχετε στην διατήρηση και την συντήρηση των έργων που φιλοξενούν!